Firka

Capitulatus - A Harry Potter buli margójára

2015. november 29. - Sz.Annamari

November 27. Péntek este, AnKERT. Harry Potter buli – ilyen nincs...De van! Aztán volt is, meg nem is.

Mielőtt tovább olvasnál, kérlek fusd át a 444! cikkét. Kiegészíteném pár aprósággal, még több résztvevő-élménnyel.

kollazs.jpg

Barátnőmmel az első 15 ember között voltunk, akik elsőként vehették át – az internetes „Tudd meg, hogy milyen személyiségű vagy valójában!” alapú tesztkérdésekre válaszolva – jegyeiket és karszalagjaikat. Nem sejtettem, hogy az itt tapasztalt malőr életre kelve végigsiklik a konkrét eseményen is, hogy sziszegve kirajzolja fölötte a Sötét jegyet.

Mi is volt ez a jel? A Mardekárba (zöld-ezüst) került barátnőm, én a Griffendélbe (skarlátvörös-arany). Mikor megkaptuk a karszalagjainkat, a másik házának a színe tetszelgett rajta. Zavartan kérdeztem a pultos hölgyet, hogyha mind a négy ház színeiben készítettek karszalagokat, akkor miért nem aszerint osztják ki? Lefagyott egy pillanatra, majd hangosan felnevetett, hogy ja, upsz, ezt eddig is így kellett volna, elrontotta. Végül is csak 5-6 ember jegyét rontotta el, megesik. Viszont mikor a bulin tapasztalod azt, hogy például a jelmezversenyt lebonyolító férfi tízből hétszer(!) rossz házat/nevet mondva mutatja be a versenyzőket, pedig egyértelmű, ki kicsoda, akkor csak egy feltételezés marad. Egy, ami az egész estére érvényes. A Lost in Budapest Bar, számomra ismeretlen létszámú csapatában valaki/valakik felvetették egy Harry Potter stílusú buli szervezését, mivel az ilyen beöltözős és egy témát feldolgozó események is a palettájuk részét képzik. Ötlet elfogadva, facebook esemény létrehozva. Szuper, de láthatólag nem szántak arra időt a dolgozók, hogy az esetleg még „muglinak” tekinthető kollégáikkal leüljenek egy közös Harry Potter filmmaratonra. Nekik a filmek is elegendőek lettek volna, mert személy szerint én nem vártam el, hogy mindegyik szervező HP rajongó legyen, csupán annyit, hogy a főbb dolgokkal tisztában legyenek, így biztosan (=jól) bonyolítsák le ezt a részét.

A Lost in Budapest Bar eddigi eseményeit tekintve a facebook oldaluk alapján egy alig ismert (bár ki tudja, lehet tévedek; nem hopponáltam még eleget a pesti éjszakában) és maximum 80 vendéget kiszolgáló-szórakozató helyről van szó, ami most a témaválasztás és egy Felix felicis-szerű szerencse miatt óriási figyelmet kapott a rajongóktól. Pár nap (talán egy hét) alatt több ezren jelezték részvételük szándékát. Mivel kb. 3 héttel korábban hozták létre az eseményt, így volt idejük a nagyfokú érdeklődésnek eleget tenni, és valóban "nagyszabású" rendezvényt varázsolni mindebből. Így esett végül az AnKERT-re a választás, ami szerintem egy remek döntés volt. Az már kevésbé, hogy a max. 1500 fő biztonságos befogadása helyett 3000/4000 résztvevő nyomorítását valósították meg. Nem tisztázott, hogy pontosan mennyien is voltunk az egész este folyamán, bár nekem a bárban még azt mondták, hogy 3000 jegyet árusítanak, abból 200-at a helyszínen; facebookon több helyütt ez a 4 ezres szám bukkan fel gyakran. Hogy maga az AnKERT pontosan hány embert képes befogadni, nem derült ki eddig számomra. 

Négyfős (3 Mardekáros, 1 Griffendéles) csapatunk a kapunyitást követő órában már oda is ért a helyszínre. Ezért utólag nagyon hálás vagyok, mert mint kiderült (kommenteket olvasva), hiába rendelkezett a hely ruhatárolóval, az első 200 ember tudta csak leadni a kabátját.
A dekoráció számunkra megadta a kellő alap-feelinget, habár voltak, akik csalódottak voltak a papír-olló kreatív kézművesszakkör dekorációja miatt. A szervezők hangsúlyozták is, hogy ez nem egy hivatalos rajongói találkozó. Tehát miért is vártak el egy londoni/orlandoi nívót? Azért a bejárati kapualjba kivetített Sirius Black mint üvöltő azkabani fogoly, megérdemel egy elismerést, és a mosdók is(minden szempontból!). Akik meg abszolúte csak negatív élményképpel távoztak, azok utólag mondhatják, hogy ez hirdette számukra Dante poklát.

sirius_black_wanted_gif_by_nightgrowler-d3443e2.gif                                                       Gif forrása: Deviantart by nightgrowler

 A 444! cikke elég szépen leírta a talán legnagyobb felháborodást kiváltó tényező okait: a vendégek szerint vizezett alkoholt; a vajsör hiányát; a házak italainak abszurditását (áraikat, mennyiségüket, és alkohol szintjeiket tekintve). A programokhoz még hozzáfűznék pár dolgot, azaz a Kvízhez, a Kviddicshez, a Trimágus tusához, az alkartetkó/sebhely sarokhoz és a jelmezversenyhez.

  • Szerintem nem az volt a baj, hogy aki csak a filmeket látta  azokat is már régen  nem nagyon tudott hozzászólni a Kvízhez. Két kérdést mindenképp be tudott karikázni, mert mellette volt a megoldás. Pl.: Melyik nem az Abszol úton található? d, Szárnyas Vadkan – ez Roxmortban van! Ha emellett eltekintünk, akkor a csapatunknak nagyon tetszett, voltak agyafúrt kérdések. A helyes kitöltésért elvileg kap valami nyereményt a győztes. 
  • A Kviddicsnél valóban ez volt a helyzet: aranyszínű labdát dobáltak a három felakasztott hullahopp karikába...Semmit se láttunk (pedig magas vagyok...), csak a mikrofonos srác szavaiból tudtuk, hogy áll a "mérkőzés". Feldobhatták/nehezíthették volna mondjuk azzal, hogy a karikák előtt másik karikákat mozgatnak.
  • A Trimágus tusa talán már születésekor bukásra ítéltetett...Azt elismerem, hogy a facebook eseményt nem olvastam végig rendesen, ezért nem tudtam, hogy a Mardekár pultjánál lehetett bedobni a neveket. Bár azt se nevezném tökéletes választásnak, hiszen nemcsak ki kellett menni hozzá a hidegbe, hanem a fagyoskodó, italra várókon is át kellett magát küzdenie az embernek.Gratulálok amúgy minden játékosnak, különösen azért, hogy sikerült egyáltalán meghallaniuk saját nevük elhangzását, és időben a "professzorokhoz" érni. Talán engem ez a rész zavart a legjobban. A termeket nem kapcsolták össze, azaz nem volt egy közérdekű infókat közvetítő hangfalrendszer . Mivel ez egy amúgy is inkább beszélgetős estének indult, talán senkit sem zavart volna, ha mindenhol hallja a pár percig tartó versenyek közvetítését. Ha már a Trimágus tusa alatt a versenyzőket az ebédlőből a kvízszobába rángatták, majd vissza. (Magasabb színpadok ettől függetlenül is jól jöttek volna.) Egyetlen eleme érdemel elismerést. Nem ivásra hegyezték ki, hanem kizárólag ügyességi számokból állt, amelyekhez azért kellett Fortuna kegyei is.
  • Jöjjön az "alkotó műhely". Mi csak Sötét jegyet kértünk az alkarunkra (igen, én is, Griffendéles létemre), amelynél a készítő lány már előre bocsánatot kért, hogy nem lesz megszólalásig "megjelenésig" tökéletes az eredetihez képest. Lényegtelen, mert így is mindenkinek tetszett. De a másik, a sebhelykészítő lány is pazar munkát végzett, élethű véres hegeket varázsolt mindenkire.
  • Igazából a jelmezversenynél inkább a versenyzőket állítanám a központba, főleg azokat, akik Fleur Delacour-nak és Luna Lovegood-nak öltöztek. Nemcsak hitelesre sikerült a jelmezük, de igazi színfoltok voltak a sok, hétköznapi taláros között. 

Én csak buli közben tudtam meg, hogy a házak állítólagos szellemei valójában a PersoLab csapata, akik igazi mágiát csempésztek az este hangulatába. "Véres Bárót" volt szerencsénk megismerni és az ő kártyatrükkjeit, amelyeket képtelenek voltunk "hatástalanítani" leleplező bűbájainkkal. Inkább élveztük műsorát.

A DJ nevét nem találtam meg, de remélem nem fogunk egy időben, egy légtérben, munkaideje alatt találkozni...Táncolni se tudtunk, az igaz, mert hol a Trimágus tusa, hol a jelmezverseny foglalta el az ebédlőt, az egyetlen táncparkettet. De míg sorban álltunk a Hollóhát pultjánál (kb. 30 percig), eleget hallottam. Volt egy-két jó szám..egy-két. Gondolkoztam, hogy az italok mellé kérjek-e egy dementort vagy egy Avada Kedavrát.

A legnagyobb pozitívumok között azért magát a Harry Potter témájú buli-ötletet is megemlíteném, hiszen nonszensz, hogy még egyszer sem volt, még hasonló sem Pesten. Értem, hogy a Star Wars galaxisát többen szeretik, és talán precíz szervezőképességekkel megáldott rajongók valósították meg, de Roxfortos társaim! Mi is bebizonyítottuk, hogy elegendően vagyunk, sőt elhivatottak is egy hivatalos találkozóhoz! És innen jönne a másik pozitív dolog, maguk a rajongók! Oké, minden buliban van jó pár nyitott és csak-úgy-odacsapódók-hozzátok-és-még-jó-fej-is-vagyok típusú arc, de itt többről volt szó, mint egy átlag partinál. Ezt hívnám igazán nívós közösségnek.

javkoll.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firka-jegyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr298123678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása